Over WWV

De wielervereniging Willebrord Wil Vooruit is opgericht in 1946 en bestaat meer dan 70 jaar. De vereniging is gevestigd te St. Willebrord gemeente Rucphen  wielergemeente van Nederland.

In 2020 heeft de vereniging ca. 90 leden welke wedstrijden rijden bij de KNWU. De leden betreft jeugd, nieuwelingen, junioren, beloften, elite, sportklasse, masters en dames.

De vereniging heeft een bloeiende  jeugdafdeling welke als  doelstelling heeft om kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar in staat te stellen de wielrensport in clubverband te beoefenen.

Vanaf het jaar waarin een kind 8 jaar wordt, kan het meedoen bij de jeugd. Het jaar waarin een jongen of meisje de leeftijd van 15 jaar bereikt, wordt hij of zij nieuweling. Door een goede begeleiding op de trainingen willen we de kinderen de kneepjes van het wielrennen bijbrengen en ze daarnaast ook voldoende uitdaging bieden om zich telkens verder te ontwikkelen. Plezier in de sport staat hierbij voorop. Wij beoefenen in het zomerseizoen het wielrennen op de weg; bij de winterdag doen wij aan veldrijden.

Voor kinderen die de uitdagingen ook in wedstrijden zoeken zorgen we voor een goede voorbereiding en begeleiding. Omdat deelname aan wedstrijden voor veel kinderen het beoefenen van het wielrennen nóg leuker maakt, zullen we dit ook zeker stimuleren. Een gezonde benadering door begeleiders vanuit de vereniging, maar zeker ook van ouders, is echter essentieel. Teveel druk kan namelijk ook leiden tot minder plezier van het kind in de sport.

Elk jaar wordt het jeugdplan geëvalueerd en aangepast. Het hebben van een jeugdplan draagt bij aan het voeren van een consistent beleid. Doordat de jeugdcommissie hoofdzakelijk wordt gevormd door ouders van de kinderen, heeft dit een vaak snelle wisseling van commissieleden tot gevolg. Voor een goede en stabiele jeugdafdeling mag dit niet leiden tot teveel wijzigingen in het beleid.

De jeugdrenners vervolgen de wieleropleiding bij de nieuwelingen, junioren en beloften. Van uit het juniorenteam hebben een aantal renners de overstap gemaakt naar het Rabobank Development team. Bekende renners zijn o.a. Moreno Hofland, Dylan Groenewegen, Nicky Terpstra, Sjoerd van Ginneken, Stan Godrie, Sieben Wouters, en Jan Maas.

Daarnaast geven wij ondersteuning aan de gehandicapten wielersport. Een van de bekendste leden van de vereniging van het aangepast wielrennen was Joannathan Duinkerke.